Feyenoord houdt slordige 25 miljoen euro over aan CL avontuur

25-10-2018 19:07 - Door: M.d.Z.

Feyenoord houdt slordige 25 miljoen euro over aan CL avontuur

De UEFA heeft donderdag de prijzen bekend gemaakt van de ploegen die vorig seizoen uitkwamen in de Champions League.

Vervolg: Feyenoord houdt slordige 25 miljoen euro over aan CL avontuur

Natuurlijk is Champions League winnaar Real Madrid de grootverdiener met ruim 88 miljoen euro aan inkomsten. Het Nederlandse Feyenoord wat vorig seizoen alleen van het Italiaanse Napoli wist te winnen, streek nog een slordige 25 miljoen euro op na de deelname aan alleen de groepsfase.

 

12.7 miljoen is daarvan voor de deelname aan de Champions League, daarbij optellend komt nog eens 10.7 uit de marktpool.

 

Waar Real Madri de Champions League won en dus de grootverdiener is, waren clubs als AS Roma (83,8 miljoen), verliezend finalist Liverpool (81,2 miljoen) en kwartfinalist Juventus (80,0 miljoen) met hun vele miljoenen ook aan het rekenen geslagen.

 

Bayern Munchen kwam uit op een slordige 70.4 miljoen euro. De UEFA heeft in totaal 1,4 miljard euro uitgekeerd aan de deelnemers van het Champions League toernooi vorig seizoen.

 

Europa League
De Europa League is daarintegen maar een lachertje, waar Arsenal 37.7 miljoen euro opstreek en daar de grootverdiener is. Vitesse, dat de groepsfase niet eens wist te overleven, kwam uit op een slordige 7.5 milljoen euro.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord houdt slordige 25 miljoen euro over aan CL avontuur

Een korte samenvatting: De UEFA heeft donderdag de prijzen bekend gemaakt van de ploegen die vorig seizoen uitkwamen in de Champions League..

Meest gelezen