UEFA geeft tegengas aan FIFA wat betreft Europese veranderingen

27-10-2018 12:54 - Door: M.d.Z.

UEFA geeft tegengas aan FIFA wat betreft Europese veranderingen

Het is weer raak tussen de FIFA en de UEFA, beide bonden liggen overhoop. Infantino, de baas van de FIFA heeft laten weten de plannen voor een derde Europese competitie op te zetten door te laten gaan.

Vervolg: UEFA geeft tegengas aan FIFA wat betreft Europese veranderingen

Een miljardenbod van een anonieme investeerder lijkt de FIFA te willen helpen met een nieuw wereldwijd Nations League plan. Dit plan van de FIFA ligt bij de UEFA niet goed, omdat de nieuwe competitie wordt gezien als concurrentie voor de Champions League en de Europa League.

 

De FIFA heeft al wel laten doorschemeren dat de Confederations Cup komt te vervallen, daar in plaats van moet een club WK komen waarin ieder jaar om de titel moet worden gestreden.

 

Vooral die plannen lijken bij de UEFA verkeerd te vallen, die vrezen dat de Champions League hierbij in het niets vallen. Nu de nationale bonden een blok vormen met de UEFA, kan de bond zich zetten tegenover de FIFA.

 

Intussen denkt de UEFA zelf na over een nieuw Europees toernooi wat moet gaan plaatsvinden vanaf 2021. De Europa League moet dan beperkt worden tot 32 clubs in plaats van 48, het nieuwe Europese toernooi moet dan 32 deelnemers krijgen.

 

De Champions League zal blijven voortbestaan op 32 clubs, daarbij gaan bij de neiuwe indeling dus in totaal 96 clubs Europees voetbal spelen in plaats van de huidige 80 zoals nu ieder seizoen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

UEFA geeft tegengas aan FIFA wat betreft Europese veranderingen

Een korte samenvatting: Het is weer raak tussen de FIFA en de UEFA, beide bonden liggen overhoop. Infantino, de baas van de FIFA heeft laten weten de plannen voor een derde Europese competitie op te zetten door te laten gaan..

Meest gelezen