FIFpro niet tevreden met vrouwenvoetbal en vergoedingen

27-10-2018 15:15 - Door: M.d.Z.

FIFpro niet tevreden met vrouwenvoetbal en vergoedingen

De FIFA maakte vrijdag bekend dat het prijzengeld voor het WK vrouwen wordt verdubbeld, maar de FIFpro is daar nog absoluut niet content mee.

Vervolg: FIFpro niet tevreden met vrouwenvoetbal en vergoedingen

Vrijdag maakte de wereldvoetbalbond bekend dat het prijzengeld voor het WK vrouwen aankomend jaar wordt verdubbeld, het bedrag van 15 miljoen wordt nu 26.4 miljoen euro. Maar de FIFpro is het niet eens met deze inzet van de FIFA en erkent dat de kloof tussen het mannen en vrouwenvoetbal alsmaar groter wordt.

 

Ook moeten clubs die hun speelsters afstaan een vergoeding krijgen, je zou zeggen dat het allemaal in de lift zit maar de FIFpro laat weten: 'We erkennen de bereidheid om het prijzengeld bij de vrouwen te verhogen, net als het doorvoeren van structurele verbeteringen om het vrouwenvoetbal te ondersteunen', zo luidt een statement. 'Desondanks blijft het doel (gelijkheid tussen mannen en vrouwen) ver weg. Sterker nog: deze maatregel maakt het gat alleen maar groter.'

 

Volgens de FIFpro moet er nog veel meer veranderen, 'Voetbal is de grootste sport ter wereld en moet daarom een belangrijke rol spelen in de maatschappij, om te laten zien dat vrouwen net zo hoog ingeschaald worden als mannen. Wij ondersteunen onze leden, de speelsters uit meerdere landen die de FIFA hebben geschreven om hun onvrede kenbaar te maken.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

FIFpro niet tevreden met vrouwenvoetbal en vergoedingen

Een korte samenvatting: De FIFA maakte vrijdag bekend dat het prijzengeld voor het WK vrouwen wordt verdubbeld, maar de FIFpro is daar nog absoluut niet content mee..

Meest gelezen